blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG rellik
ČLÁNKY
GALÉRIE
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Fotograf na sectore. Aj občasný hráč
Rellik



Freaks 1932
pridal Rellik 9.2. 2013 o 23:14



Freaks

 

Veľké obavy a očakávania som mal pred tým ako som spustil tento geniálny film ktorý sa nanič nehral.  Tak som sa stal obetným baránkom a spustil som si ho Pozbe večer za svetla pouličných lámp.

 

         Nejaké malé info o filme. Film bol natočený v roku 1932. Ide o trpaslíka ktorý sa zamiloval do krásnej ženy normálnej veľkosti ktorej šlo len o peniaze a o jeho srdce bojovala len jeho manželka taktiež trpaslíčka . Celý dej sa odohráva v prostredí cirkusu.

 

všetky

 

A prečo sa tento film na nič nehrá ? Okrem oblečenia nečakajte žiadne masky , všetci neherci sú reálny ľudia s rôznym hendikepom. Na prvý pohľad je to nehorázne natáčať takýchto ľudí a hlavne v tej dobe si to viem predstaviť ako ľudia v kinách sa chytali za oči a ústa a hulákali tam od zdesenia , film bol dokonca zakázaný v UK , USA a v Austrálií.

 

Jeden z najhuornejších a viete na koho sa podobá ? Áno, Shreka

 

Film ponúka okrem šokujúcich nehercov aj zábavný humor pri ktorom som sa z chuti zasmial. A z celého filmu vyžaruje dobrá nálada , nepozerajúc na ich zdravotné problémy skôr  si z nich robia aj srandu a narážky, neviem či to ubližovalo nehercom ako takým alebo nie ale ani to nechcem vedieť .  Až kým sa nezačne bojovať o majetok malého trpaslíka bol film ako malá humorná komédia . Od celého filmu som čakal len obyčajný príbeh s začiatkom a koncom ale opak je pravdou . Mnohý režiséri modernej komerčnej doby sa môžu učiť od Toma Browninga. Zozačiatku vás navnadia humorom a keď máte náladu , úsmev na tvári tak príde zvrat a ani sa nestihnete spamätať a ďalší a keď si myslíte že máte  v tom jasno o čo ide , BAM , ďalší. A potom šokujúci a veľmi napínavý  koniec a pekne natočení pri ktorom mi vypadol čips z úst.

 

zábavná scénka :-)

 

Neveril som že si z tohto filmu zoberem dačo ale čo vám poviem , spraví vám to v hlave malý psychický guláš ak si uvedomíte že sú to reálny ľudia ktorý boli schopný zahrať skvelo svoje úlohy. Aj keď za dáku cenu, väčšina nehercov z filmu pred natočením boli vysmievaní celým svetom. V tej dobe to viem pochopiť , boli odsudzovaný a patrili skôr k zvieratám ako k ľuďom.  Ale zrejme tento film zapríčinil to že ľudia sa spamätali a brali ich ako nás, ľudí. Odporúčam kuknúť a hlavne mladej generácií ktorá nepozná takéto fantastické filmy plné ponaučenia.



Prístupov 8885
Kvalita článku
(100%) hlasov 2

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Freaks 1932
[ 9.2.2013] (príspevkov 3)
The Hobbit: An unexpected journey
[ 16.12.2012] (príspevkov 19)
Prorotype 2
[ 22.8.2012] (príspevkov 0)
Assassin's Creed Revelations
[ 11.8.2012] (príspevkov 4)
Screeny z Max Paxne 3
[ 16.6.2012] (príspevkov 9)
Screeny z The Darkness 2
[ 9.6.2012] (príspevkov 7)
Wallpapers
[ 6.6.2012] (príspevkov 7)
Moja tvorba
[ 1.6.2012] (príspevkov 20)
Screenshoty z Skyrimu
[ 1.6.2012] (príspevkov 4)